2012. október 15., hétfő

Naranjilla / quitoi narancs magok - AKÁR 1 Ft !!! - Jelenlegi ára: 1 Ft

Név: naranjilla; lulo; quitoi narancs
Latin név: Solanum quitoense
A licit 5 db magra vonatkozik.
A képeken kifejlett, termő növény, illetve érett gyümölcs látható.
Leírás:
Dúsan elágazó, legfeljebb 2, 5 m magas, gyengén fásodó szárú növény. Szórt állású, elálló, lágy szőrű levelei tojásdad-elliptikusak, a szélük durván fogazott, hirtelen kihegyezettek és szíves vállúak. A levélnyelet és a levélereket lila csillagszőrök borítják, akár a fiatal levéllemezt és a szárat. Hosszú, merev tüskéket is hordozhatnak. A mintegy 3 cm átmérőjű, hatalmas virágok rövid kocsányon 1– 10-esével fejlődnek. Gömbölyű, legfeljebb 6, 5 cm átmérőjű sárga bogyói vastag kocsányon nőnek.
A bogyókból ízletes italokat készítenek. Ehhez eltávolítják a külső nemezréteget, majd a bogyót pürésítik, édesítik és jeges vízzel keverik. Dél-Amerikában a termés levéből bort állítanak elő. Desszertként a félbevágott gyümölcs pulpáját cukorral megszórják, és úgy kanalazzák ki a héjból. A vastag héjat banánnal vagy más hozzávalóval megtölthetik és megsüthetik. Lekvárt, zselét és szirupot is készítenek belőle.
Az Andokban honos. Latin-Amerika hegyvidékein gyakran, az Óvilág trópusain ritkán termesztik. Az igényes növény tápanyagban gazdag talajon, árnyékos helyen, csapadékban gazdag trópusi hegységekben, 1000 és 2500 m között, 18 °C körüli hőmérsékleten tenyészik. Télen szobában, tavasztól őszig a szabadban nevelhető.
Feltételek:
A szállítás a vevő költségén postai úton, előzetes egyeztetés esetén személyesen Budapesten a Nyugati pályaudvarnál oldható meg.
Kérlek, a licit lezárulta után 3 napon belül vedd fel velem a kapcsolatot, hogy egyeztethessünk a fizetés és a szállítás módjáról.
NÉZD MEG A TÖBBI TERMÉKEMET IS! ÉRDEMES!
KÉRÉSRE TERMÉKEIMBŐL MEGÁLLAPODÁS SZERINT SZEMÉLYRE SZABOTT FIX ÁRAS CSOMAGOT ÁLLÍTOK ÖSSZE!
Kellemes licitálást!



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2012-10-23 21:37
. Naranjilla / quitoi narancs magok - AKÁR 1 Ft !!! - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése