2012. október 17., szerda

Csodás türkiz és Swarovski kristály medál láncon - Jelenlegi ára: 3 200 Ft


Türkiz medálok
A lelki harmónia és az intuíció jegyében.
Csodálatos egyedi készítésű égszínkék türkiz medál swarovski kristállyal és tibeti ezüsttel kombinálva, 925-ös fémjelzésű ( 62 cm hosszú ) sterling ezüsttel bevont láncon.
Az ezüst lánc helyett, külön kérésre organza szalagot vagy fonott bőr láncot is tudok hozzá adni, több színben.
Válassz stílusban hozzáillő kollekciót az általam készített egyedi ékszerek közül, így teljes a hatás!
Medál teljes hossza: 7, 5 cm
Ha a méret nem megfelelő, de tetszik az ékszer, üsd le, elkészítem abban a méretben, amiben szeretnéd!
A többi türkiz medált a képen látható kollázson tekintheted meg : )
-Türkiz:
Már a Krisztus előtt IV. évezred óta bányásszák a Sínai-félszigeten, Európába Törökországon keresztül jutott el: neve a francia turquoise („ török” ) szóból származik.
-Tulajdonságai:
Szín: halványkék, halványzöld Átlátszóság: átlátszatlan Porszín: fehér Mohs-keménység: 5-6 Sűrűség: 2, 6-2, 8 Képlet: CuAl6((OH)2IPO4)4*4H2O Ásványtanilag: bázisos réz-alumínium-foszfát Kristályszerkezet: triklin Keletkezés módja: üledékes Előfordulás: Lengyelország, Irán, Egyiptom Kína Nyugati csillagjegy: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak Kínai csillagjegy: Kígyó, Kutya, Patkány, Tigris, Nyúl Elem: víz, levegő
-Gyógyhatásai:
A türkiz hatása rendkívül sokrétű, leginkább azonban a torok tájékára és a légutakra van hatással.
Használhatjuk köhögés és hörghurut, torokgyulladás, szamárköhögés, pszeudokrupp, mindenféle tüdőbetegségek, tüdőgyulladás, nyelési zavarok, megfázás, de akár pajzsmirigyműködés szabályozásának szükségessége esetén is.
Rezgése megnyitja a torokcsakrát, ezért a türkizt a beszédhibák (például dadogás) javítására is használhatjuk, de arra is segítségünkre van, hogy megtaláljuk a megfelelő időben a megfelelő szavakat.
Alkalmazhatjuk továbbá fogínygyulladás, fogínyvérzés, vagy ínysorvadás kezelésére.
Hatással van ezenkívül az ízületekre és az izmokra, jó inszalaghúzódás, -gyulladás vagy -szakadás esetében, használhatjuk izomláz, izommerevedés ellen is.
A türkiz segíti emellett a szervezet méregtelenítését és savtalanítását, így rendkívül jó hatással van a vesére is.
Hátráltatja a hólyag - vagy vesekövek kialakulását.
Használatával felszívódnak az ödémák is.
Segíti a zsírégetést is, ezért jó hasznát vesszük, ha diétázunk.
A türkiz segít elhatárolódnunk a lelki terhektől. Megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat, a félelmet, depressziót, javítja a kedélyt, segít megőrizni energiatartalékunkat.
Kimerült állapotban nagy segítséget jelenthet használata.
Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiától és rezgésektől.
Hajdan a fekete mágia hatásainak kiküszöbölésére használták.
A türkiz helyreállítja a lelki harmóniánkat, erősíti intuíciónkat, s mivel hatására bensőleg megnyugszunk, mélyíti a meditációt is.
-Ezüst:
Az ezüstöt baktérium-, gomba- és vírusölő tulajdonsága alapján az orvostudomány, a természetgyógyászat és a népi gyógyászat már több ezer éve használja. Az ókorban még ugyan nem ismerték sem a baktériumokat, sem a vírusokat, viszont megfigyelték, hogy a kőkorsóba tett ezüstpénz képes a vizet fertőtleníteni, és így az több nap alatt sem poshadt meg. A legmodernebb víztisztítókban ma is ezüstöt használnak.
Az ezüstnek mára megismertük egy újabb csodálatos tulajdonságát. Az emberi bőrrel érintkezve képes a bőr felületén élő gombákat, baktériumokat elpusztítani, anélkül, hogy toxikus hatással lenne ránk. Ma a legismertebb felhasználás az ezüstözött szálakat tartalmazó ruházat. Ezek jellemzője, hogy a bőrrel érintkező belső felületük ezüstözött szálból készül. Előnyösen használható fekélyes, nehezen gyógyuló bőrfelületek esetén. Az ezüst megakadályozza a sebek felülfertőződését, elősegítve ezzel gyógyulásukat. Segíti a gombás, töredezett bőr regenerálódását. Sajnos a köröm-gombát önmagában nem képes elpusztítani, viszont más, elsősorban belsőleg szedett gombaölő kezelés kiegészítője, mivel meggátolja a visszafertőződést.
-Sterling ezüst:
A 925-ös ezüst, 92, 5% (tömegszázalék) ezüstöt tartalmaz általában rézzel és palládiummal ötvözik, a. jobb  megmunkálhatósága miatt. A színtiszta ezüstnél és ellenállóbb. Az általam kínált ékszerek ezüst ötvözetek ( rendszerint valamilyen más fémet, például Cu, Zn, Ni, Sn -t tartalmaznak ), tehát 100% ezüsttartalommal nem rendelkeznek!
Tartása, kezelése: szárazan tartandó, kezet mosni, fürödni benne nem lehet. Éjszakai viselése nem ajánlott a bőr nedvességtartalma miatt. Ápolása speciális ezüst ékszerekhez gyártott tisztítókendővel ( polírozó kendővel ), illetve ezüsttisztító folyadékkal lehetséges.
-Tibeti Ezüst:
A tibeti ezüst egy fémötvözet, amely 38% ezüstöt tartalmaz, és hagyományos tibeti technológiával készül. Garantáltan allergia mentes, leteszteltük. Nem feketedik, nikkelmentes, hordás hatására csak fényesedik.
Különleges féldrágakőből készült ékszer, egyenesen a készítőtől!
Látogass el minden nap az oldalamra, mert a választékom folyamatosan bővül! Nézd meg a többi termékemet is, biztosan találsz neked tetsző darabokat : )
A képeken látható díszítőelemek nem képezik az aukció tárgyát, csupán illusztrációk!



Jelenlegi ára: 3 200 Ft

Az aukció vége: 2012-11-04 23:18
. Csodás türkiz és Swarovski kristály medál láncon - Jelenlegi ára: 3 200 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése